Köredzés

60

minutes

Trainers:

Szereted a változatosságot? És a kihívásokat…?

 

Mi is az a köredzés?

Ez az edzésterv a magas intenzitású aerobic és az állóképesség-fejlesztő gyakorlatok keveréke, melyet könnyű követni, kiváló edzést nyújt és melynek célja a zsírégetés, izomépítés, valamint a szív- és tüdő állóképességének javítása. Egyetlen „kör” edzés az összes előírt gyakorlat elvégzését jelenti; a lényege az, hogy amint végeztünk egy körrel, újra elkezdjük az elejétől ugyanazokat a gyakorlatokat, és elvégzünk még egy kört. Az edzés során nagyon kevés pihenő van a gyakorlatok között, gyakran egy gyors mozdulattal át is térünk a következőre, ami egy másik izomcsoportot mozgat meg, vagy más intenzitású gyakorlatot jelent.

Az erőszintedet és a keringési rendszeredet ugyanúgy, hatékonyan tudod edzeni akár egyetlen edzés során is. A pihenőidő hiánya miatt a gyakorlatsor intenzív, így magasabb pulzuson több kalóriát égetsz, tehát ha a fogyás a célod, nem sok jobb módszert találhatsz.

A köredzés a kardiovaszkuláris (szív-érrendszeri) és az izomfejlesztő edzésmódszerek előnyeit párosítja. A közepes és az erős intenzitású gyakorlatok meghatározott ideig történő végzése egyidejűleg fejleszti a szív-, ér- és légzőrendszert. Ennek következményeként csökken az olyan betegségek kialakulásának esélye, mint a 2-es típusú cukorbetegség, metabolikus szindróma vagy szívkoszorúér-betegség.

 

Bárkinek ajánlott, aki változatos és dinamikus órát keres.