Tölgyesi-Khell Cynthia

Ha KHell egy kis ZUMBA!

1977-ben Budapesten születtem, három éves korom óta táncolok.Pályafutásom 1980-ban Ullmann Mónika nagymamájánál Igaz Lucy táncművésznél kezdődött, ahol először járni tanultunk és lépésről lépésre fejlődtünk a tánc különböző stílusaiban, mint a jazz, balett, sztepp, akrobatika és show tánc. Ma is szeretettel gondolok vissza erre a 10 évre, hisz egy csodálatos nőtől tanulhattam meg a tánc alapjait.

1991-ben hirtelen felindulásból belemerültem a társastánc világába. A Harmónia táncegyesületben Székely Attila vezetésével sajátítottam el a standard és latin táncokat, a keringőtől egészen a szambáig. Versenyeken indultam, de megfelelő fiúpartner hiányában áteveztem egy következő stílusba.

1994-ben Zoltán Erika tánciskolájában Kátai Robi tanítványa voltam, ahol megjárva kemény munkával a szamárlétrát tanárként is dolgoztam. Itt a modern tánc, hip-hop stílust tanultam meg. Pár év után utunk különvált és az utána következő 7 évben saját tánciskolát vezettem és voltam egy pop csapat tagja is.

2000-2003-ig a sok tévés szereplésem mellett a Nemzeti Színházban is dolgoztam.

2005 és 2007 között Londonban éltem ahol sok neves táncstúdióban megfordultam és különböző, számomra ismeretlen táncstílusokat is kipróbáltam, illetve a már meglévőket fejlesztettem. Többek között Madonna, NSYNC és Justin Timberlake koreográfusaitól is tanultam.

Itt szerettem bele a salsába és ötvöztem az eddig tanultakkal. Így született meg a dinamikus, szexi salsa hip-hop.