EDZÉS STRESSZES IDŐSZAKRA – DURVÁN ÉGETI A ZSÍRT ÉS FELTURBÓZZA AZ ENERGIÁD

29.09.2021

Zsírégető, boksz alapú edzés: csak 30 perc naponta, és kívül-belül használ!

Van az úgy, hogy összecsapnak a viharfelhők az ember feje felett… Munka, iskola, gyerekek, szomszédok, család… mindenki és mindenhol tőled akar valamit és nehezen találod az időt, erőt, energiát, hogy minden rendben legyen. Érzed, hogy egyre feszültebb vagy…  nem látod a fényt az alagút végén. A stresszevésnél azonban jobb opció lehet egy feszültségoldó, zsírégető edzés, ami felszabadítja a belső szorongást, és nem mellesleg jót tesz az alaknak. Sőt, megkockáztatjuk, sokkal derűsebbé teszi a közérzetet, mint egy tábla csoki kíséretében elfogyasztott csöpögősen romantikus film. Arról nem is beszélve, hogy egy nyugodtabb lelkiállapotban a szükséges megoldások is könnyebben eszünkbe jutnak. Persze, nincs olyan sport, ami ne csillapítaná a belső zaklatottságot, hiszen a testmozgás nem csak az izmokra, a vérkeringésre, illetve az anyagcserére van jó hatással, hanem a szorongást is enyhíti, és leszámol az idegességgel. A futáshoz hasonlóan az ugrálás – és más hasonló, intenzív mozgás – is endorfint szabadít fel a testben, ezért nem csak az ember testsúlyán, hanem a feldúlt lelkén is könnyít.

Ám van egy edzéstípus, ami a leginkább alkalmas erre a célra, és tényleg sok legyet üt egy csapásra – ha ügyes vagy, akkor talán még szó szerint is: a boksz alapú fitneszedzések lényege a légboksz, vagyis a levegőbe bokszolás.

Az már önmagában is felszabadító tud lenni, ha az ember harcos amazonra szívja fel magát, és a gondjait maga elé képzelve, ökölbe szorított kézzel csapkodni kezd maga elé, mondjuk, tisztes távolban állva a tükör előtt. Ám mindez erősítő és folyamatos lábmozgást követelő gyakorlatokkal kombinálva, csupa haszon, hiszen feszesít, lelkesít, és megfelelő étrend mellett, még a plusz kilóktól is segít megszabadulni. Tévedés azonban ne essék, szigorúan koordinált mozgásról van szó, nem képzeletbeli beszólogatókat kell ütlegelni. Ez az edzésforma a kondicionáló, erősítő és szálkásító tréninget elegyíti a kardió mozgással, hiszen dinamikus, ugráló mozdulatsorokat úgyszintén tartalmaz. A teljes testet célba veszi: az ütések felsőtestet, míg a box „tánc”, a lábakat veszi célba.

Ebben a komplex tréningben nem csak álló gyakorlatokkal találkozhatsz, a far- és hasizom is munkára van fogva. Lendületességéből adódóan, éppúgy felszabadítóan hat az emberre, mint egy kiadós táncóra, csak itt az erősítésre is hangsúly kerül a kontúrfeszesítő edzéselemek mellett.

A légboksz – klasszikus nevén az árnyékboksz – pedig igazán nyugtatja az idegeket, ráadásul előcsalogatja belőled a kitartást és a lelkierőt.

Várunk a Sport Placcon, hogy együtt csaphassunk a levegőbe! Pörgős, magával ragadó zene, dinamikus gyakorlatok és egy jó csapat, hogy sikerrel vedd az akadályokat!

(forrás: retikul.hu)