Jóga

60

minutes

Level: Easy
Limit of participants
Trainers:

A jóga egy önismereti út, mely segít önmagad mélyebb felfedezésében. Kezdetben főleg a test megerősítésével foglalkozunk, illetve a stresszoldással, relaxációval, légzőgyakorlatokkal. Haladó szinten már a jógához kapcsolódó filozófia is egyre mélyebb értelmet nyer.

A „jóga” szanszkrit eredetű szó, azt jelenti: összekötés, egyesülés. A jógagyakorlatok a maguk teljességében fejtik ki hatásukat, megteremtik a test, a szellem, a tudat és a lélek egyensúlyát. Ily módon segít a jóga megoldani, leküzdeni a mindennapos próbatételeket, problémákat és gondokat.

Indiában a risik (bölcsek és szentek) már évezredekkel ezelőtt kutatták meditációikban a természet és a világegyetem titkait.A felhalmozott tapasztalatokból és ismeretekből átfogó, mindenre kiterjedő rendszer jött létre, amelyet jógának nevezünk, s amely értékes, gyakorlati útmutatással szolgál a testtel, a légzéssel, az összpontosítással, a lazítással és a meditációval kapcsolatban.

A jógához nem kell semmi extra hajlékonyság. A merev izomzat fokozatosan lazul, rugalmasabbá válik. Ennek ideje természetesen emberenként változó.

Világszerte oktatják jógaközpontokban, iskolákban, egészségügyi intézményekben, fitneszklubokban, sportegyesületekben, rehabilitációs központokban és szanatóriumokban. Minden korosztály számára alkalmas, nem igényel akrobatikus képességeket, és sporthoz nem szokott, fogyatékos, beteg, lábadozó egyéneknek is lehetővé teszi a jóga gyakorlását. A jógát a mindennapi életben lehet és kell alkalmazni.